Done by Deon Done by Deon

Done by Deon is Deon Prins

“De vrijheid om mooie ideeën te bedenken en ze daarna te realiseren. Daarom ben ik fotograaf.”

In korte tijd, kwalitatief hoogwaardige foto’s

Tijdens mijn werk ga ik volledig op in mijn omgeving. Zo maak ik in korte tijd en vrijwel onzichtbaar voor mijn opdrachtgevers kwalitatief hoogwaardige foto’s.

Bezint, eer ge begint

Toen ik in 2010 als startende grafisch vormgever werkte voor enkele grote merken, ontdekte ik dat we veel tijd besteedden aan nabewerking om de foto’s geschikt te maken voor gebruik. Als je vooraf nadenkt over de toepassing van een foto, zoals in een webshop, Social Media, een brochure of een website, kun je veel beter bruikbaar materiaal schieten. Zo houd je de foto zo puur mogelijk en kun je ingrepen met bijvoorbeeld Photoshop tot een minimum beperken. Op dat moment ben ik, met deze insteek, zelf de producten gaan fotograferen. Deze aanpak werkte zo goed dat ik al snel door andere bedrijven & merken werd gevraagd om foto’s voor ze te maken.

Iedere omgeving z’n eigen benadering

Verschillende omgevingen vereisen een eigen, net iets andere, benadering om de mooiste foto’s te krijgen. Ik benader een ziekenhuis of apotheek anders, dan bijvoorbeeld een brouwerij of een restaurant. Ik bewaar de rust in mijn foto’s, zodat er voldoende ruimte is voor branding, zoals een logo of een slogan. Bij ieder product hoort een bepaalde sfeer en die krijg je niet door alleen het product te fotograferen. Daarom fotografeer ik mijn onderwerpen graag in hun ‘natuurlijke’ omgeving.

Mijn grote liefde

In mijn vrije tijd fotografeer ik de stad waar ik van houd: Groningen. Ik werk hier graag en doe het liefst lokale opdrachten in en rond de stad. Maar natuurlijk ook ver hierbuiten.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken, het komt altijd goed!